Испанският премиер Педро Санчес призова за преговори с руския президент Владимир

...
Испанският премиер Педро Санчес призова за преговори с руския президент Владимир
Коментари Харесай

Испанският премиер в Давос: Важно е да поддържаме контакт и с Путин

Испанският министър председател Педро Санчес прикани за договаряния с съветския президент Владимир Путин за преустановяване на войната в Украйна в коментар в границите на Световния стопански конгрес в Давос, съобщи ДПА, цитира Новини.бг.

" Важно е да поддържаме контакт и с Путин ", съобщи Санчес в Давос през вчерашния ден.

" Силно се застъпвам за това, да вземем за пример, френското държавно управление и немското държавно управление... да поемат водеща роля тук ", сподели той пред телевизия СиЕнЕн (CNN). 

Според него би било допустимо връщане към договаряния с присъединяване на Германия, Франция, Русия и Украйна в нормандския формат, открит преди началото на войната. 

Останалите страни членки на Европейски Съюз биха подкрепили Париж и Берлин в сходна самодейност, сподели Санчес. 

Запитан дали Путин може да изтълкува желанието за диалози от страна на Запада като " уязвимост ", Педро Санчес отговори: " Не, не мисля по този начин ".

По-рано външният министър на Испания Хосе Мануел Албарес изрази резерви относно възможна доставка на бойни танкове " Леопард " от неговата страна за Украйна. 

Коментарите отразяват разликите по тематиката в испанското държавно управление, отбелязва ДПА. Лявоцентристката Испанска социалистическа работническа партия на Санчес си партнира с по-малката, по-лява партия «Обединени ние можем» (Unidas Podemos), която подлага на критика оръжейните доставки за Украйна.

През юни, съгласно известия в медиите, Испания е обмисляла доставки на " Леопард " от по-стария вид - 2 А4. Петдесет и три броя от тези танкове са изведени от приложимост и се съхраняват в оборудване в Сарагоса от 2012 година насам.

Правителството на Испания се обърна към Конституционния съд, с цел да реши спор по отношение на правото на аборт

След седмици на спекулации по отношение на тази доставка министърът на защитата на Испания Маргарита Роблес съобщи през август, че танковете са в " безусловно окаяно положение " и че към този момент не е допустимо да бъдат ремонтирани. Това провокира удивление във военните среди, показва организацията.

Испания разполага с общо 108 танка " Леопард " 2 A4 и 229 танка " Леопард " 2E - версия на 2A6, приспособена към испанските условия, припомня ДПА.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР